Înregistrare    Autentificare    Forum    Membri   Căutare    FAQ

Prima pagină » PROIECTAREA CONSTRUCTIILOR » INGINERIE » Structuri

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cutremurul - cine e dansul si ce mama masii vrea de la noi
 Mesaj Scris: 01 Mai 2009, 18:23 
Neconectat

Eu stiam regula cu statul sub grinda... buiandrug... etc. Drept care, in momentul respectiv (mai exact dupa ce m-am dumirit ca a fost cutremur :lol: ) m-am postat sub asa ceva... Timp in care, cineva care citise "Triunghiul vietii", statea linistit pe scaun, in mijlocul camerei, sub un mare ventilator "fixat" in tavan... si-mi tinea predici despre faptul ca am ales cel mai prost loc posibil (al sau era cu siguranta mai bun! :lol: ).

Acum, sincer nu stiu ce sa mai cred. Daca stai sub ceva... e foarte posibil sa mori strivit sub acel ceva. Daca stai langa ceva... e la fel de posibil sa mori strivit de ALTCEVA cazut fix langa.

Bine... explicatia mea cu statul sub grinda, era ca daca se rupe grinda... se duce drek cladirea cu totul! Sau in orice caz, o buna parte din zona respectiva. Si deci... prin urmare... nu prea se mai pune problema de supravietuire. Si teoria asta imi pare in continuare logica. Chiar daca admit ca si "Triunghiul vietii" pare cat se poate de plauzibila. Si cred ca, intr-adevar diferenta sanselor de supravietuire in cazul unui cutremur de amploare, e de gen 1% fata de 3% (si nu neaparat alocate in felul in care zicea mai sus Gabitz).

Barem inainte de a citi aceasta teorie a triunghiului vietii, in caz de cutremur stiam clar in ce directie sa o iau. Acum... ma si vad dand din colt in colt "Sa stau sub grinda? Ma bag sub birou? NU! Mai bine ma intind langa canapea! Ba nu! Mai bine..." :lol: Cred ca in baie e cel mai bine: e prefabricata. Eventual in cada. Am auzit ca la cutremurul din '77, unul de la nush ce etaj, a ajuns in strada, cu cada cu tot, teafar si nevatamat, in timp ce blocul s-a daramat. Cam dubioasa treaba - recunosc :shock:

Sus 
 Profil Trimiteţi mesaj privat  

Subiectul mesajului: Re: Cutremurul - cine e dansul si ce mama masii vrea de la noi
 Mesaj Scris: 01 Mai 2009, 22:45 
Neconectat

Topsy-Turvy scrie:
Am auzit ca la cutremurul din '77, unul de la nush ce etaj, a ajuns in strada, cu cada cu tot, teafar si nevatamat, in timp ce blocul s-a daramat. Cam dubioasa treaba - recunosc :shock:

Iti dai seama cam ce sanse ai la asa ceva... cam ca la 6/49 :lol: Pe de alta parte cazile din fonta sunt f bune, se recomanda sa stai in ele si la tornade (daca nu ai beci). Asta pentru ca in caz de tornada pericolul cel mai mare nu e vantul in sine (exceptand cazul in care tornada trece fix prin casa) ci bucatile de metal , lemn etc care trec prin ferestre cu viteze f mari si fac swaitzer peretii (la casele americane din lemn) si persoanele dinauntru.

Chiar cred ca sunt bune cazile de fonta si la cutremur, daca pica ceva peste ramane acolo si tu dedesubt. Poate fi un sicriu frumos in caz ca vrei sa o faci "the hard way" :angel: Ce te faci daca ai cada acrilica? :lol:

Sus 

Mesaj Scris: 01 Mai 2009, 23:37 
Neconectat

Citat:
Iti dai seama cam ce sanse ai la asa ceva... cam ca la 6/49

6/49 pe scara richter sau mercalli? :angel:
Citat:
Chiar cred ca sunt bune cazile de fonta si la cutremur, daca pica ceva peste ramane acolo si tu dedesubt

Poi de-asta ziceam si eu ca e cam dubioasa povestea... Oare facea baie pe acoperis? :roll:

Sus 

Mesaj Scris: 02 Mai 2009, 01:29 
Neconectat

Topsy-Turvy scrie:
Citat:
Poi de-asta ziceam si eu ca e cam dubioasa povestea... Oare facea baie pe acoperis? :roll:

Eu cred ca peretele exterior s-a spart, planseul s-a inclinat, cada s-a desprins de la vibratii+greutatea om+apa si ala a zburat inafara cladirii... dar sincer.. e din aceesi serie cu ala care a cazut din avion de la 10000 de metri si a supravietuit... adica sfideaza ridicolul :lol:

Sus 

Mesaj Scris: 02 Mai 2009, 17:31 
Neconectat

eh...
daca altfel nu se poate :? ... nu cred ca m-ar deranja sa "sfidez ridicolul" :lol: in cazul unui cutremur de amploare

Sus 

Mesaj Scris: 02 Mai 2009, 23:11 
Neconectat

Eu cred ca prefer sa ma prinda in parc :lol:

Sus 

Mesaj Scris: 02 Mai 2009, 23:35 
Neconectat

in parcul Carol? pe langa Mausoleu? :angel:

Sus 

Mesaj Scris: 04 Mai 2009, 13:07 
Neconectat

Habar n-am.. n-am mai fost peacolo de 145 de ani. Oricum mausoleul ala arata destul de solid, daca cade ala jumate de bucuresti e jos.

Sus 

Mesaj Scris: 20 Mai 2009, 10:16 
Neconectat

Care e culmea cutremurului?
− Sa chemi liftu si sa vina etajul. :clap: :slap:

Sus 

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Prima pagină » PROIECTAREA CONSTRUCTIILOR » INGINERIE » Structuri