Eu stiam regula cu statul sub grinda... buiandrug... etc. Drept care, in momentul respectiv (mai exact dupa ce m-am dumirit ca
a fost cutremur

) m-am postat sub asa ceva... Timp in care, cineva care citise "Triunghiul vietii", statea linistit pe scaun, in mijlocul camerei, sub un mare ventilator "fixat" in tavan... si-mi tinea predici despre faptul ca am ales cel mai prost loc posibil (al sau era cu siguranta mai bun!

).
Acum, sincer nu stiu ce sa mai cred. Daca stai
sub ceva... e foarte posibil sa mori strivit sub acel ceva. Daca stai
langa ceva... e la fel de posibil sa mori strivit de ALTCEVA cazut fix langa.
Bine... explicatia mea cu statul sub grinda, era ca daca se rupe grinda... se duce drek cladirea cu totul! Sau in orice caz, o buna parte din zona respectiva. Si deci... prin urmare... nu prea se mai pune problema de supravietuire. Si teoria asta imi pare in continuare logica. Chiar daca admit ca si "Triunghiul vietii" pare cat se poate de plauzibila. Si cred ca, intr-adevar diferenta sanselor de supravietuire in cazul unui cutremur de amploare, e de gen 1% fata de 3% (si nu neaparat alocate in felul in care zicea mai sus Gabitz).
Barem inainte de a citi aceasta teorie a triunghiului vietii, in caz de cutremur stiam clar in ce directie sa o iau. Acum... ma si vad dand din colt in colt "Sa stau sub grinda? Ma bag sub birou? NU! Mai bine ma intind langa canapea! Ba nu! Mai bine..."

Cred ca in baie e cel mai bine: e prefabricata. Eventual in cada. Am auzit ca la cutremurul din '77, unul de la nush ce etaj, a ajuns in strada, cu cada cu tot, teafar si nevatamat, in timp ce blocul s-a daramat. Cam dubioasa treaba - recunosc