Înregistrare    Autentificare    Forum    Membri   Căutare    FAQ

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Rectificare proiect casa si reautorizare
 Mesaj Scris: 07 Dec 2009, 14:12 
Neconectat

Buna ziua! Am o situatie pe care nu reusesc sa o dezlusesc de ceva vreme: am construit o casa care in proiect avea S+P+E1+mansarda. Lucrarea a fost avizata in aceasta forma, desi in realitate au survenit ceva modificari, respectiv, la mansarda s-a mai inaltat cu aprox 20 cm si s-a creat un nou etaj, astfel ca in realitate avem S+P+E1+E2+mansarda.

Noi ne dorim sa legalizam aceasta situatie, insa nimeni nu reuseste sa ne spuna exact ce drum trebuie urmat astfel incat sa rezolvam aceasta problema.

Ne puteti da cateva directii in acest sens?

Sus 
 Profil Trimiteţi mesaj privat  

Subiectul mesajului: Re: Rectificare proiect casa si reautorizare
 Mesaj Scris: 08 Dec 2009, 13:38 
Neconectat

Buna ziua!
In situatia dvs. aveti nevoie de o refacere a autorizatiei care nu mai este valabila deoarece dvs. ati modificat proiectul initial. Asta inseamna ca aveti de nevoie de o expertiza a casei facuta de un inginer expert care sa constate daca aceasta cladire suporta etajul suplimentar sau nu.

Apoi aveti nevoie de o relevare a situatiei existente de catre un arhitect care va va face un nou proiect tehnic.

Legal vorbind trebuie sa scoateti un nou certificat de urbanism de la primarie de data aceasta si sa cereti o locuinta S+P+2E+M asa cum aveti existent (este posibil sa nu fie acceptata situatia respectiva in acea zona). Apoi de o noua avizare a noului proiect pentru intrarea completa in legalitate.

In mare aveti nevoie de o reproiectare/reavizare si este posibil sa primiti si amenda de la ISC/primarie pentru nerespectarea proiectului initial, deoarece trebuia refacuta proiectarea cu proiectantul initial inainte de a construi propriu-zis.

Daca nu mai doriti sau nu mai este posibila colaborarea cu proeictantul initial va asteptam sa colaboram impreuna pentru rezolvarea problemei dvs. Aveti datele pe site http://www.arhitectultau.com

Sus 

Mesaj Scris: 09 Iun 2010, 13:14 
Neconectat

Poi e ceva mai complicat, dar in mare pasii sunt cei expusi de Gabriel.

Ce se mai poate adauga: deoarece ati depasit suprafata desfasurata construita, si pentru ca (banuiesc) regulamentul de urbanism al zonei nu permite extinderea la 2e+m... o sa vi se ceara prin noul certificat de urbanism (de intrare in legalitate) un proiect PUD (in cazul fericit) sau PUZ. Adica Proiect Urbanistic de Detaliu. Sau Proiect Urbanistic Zonal.

Prin aceste proiecte la proiect dvs, ca si beneficiar, cereti drepturi extinse fata de regulamentul deja existent. In cazul de fata un etaj in plus... Asta doar daca regulamentul de urbanism despre care tot zic spune ca nu e voie mai mult decat s-a autorizat deja (nu autorizatia scrie regulamentul, ci pe baza regulamentului se emite autorizatia)

In ambele variante inseamna timp si ceva bani. Destul de multi. In cazul PUZ timpul poate fi destul de lung si durata rezolvarii avizelor asociate este de obicei de peste 6 luni. Poate sa fie si mai rau. Ca si durata.

Pentru ca in cel mai nefericit caz autoritatea emitenta a autorizatiei de construire va poate obliga sa reveniti cu constructia la nivelul autorizat. Ceea ce pana acum eu nu am auzit sa se intample in Romania. In State sau in orice alt stat civilizat... e alta poveste. Care tine si de respectul pentru lege al beneficiarului recte cetatean al acelui stat. Cu alte cuvinte tine de educatia primita, civic vorbind.

Eu unul nu as sfatuii pe nimeni sa iasa din regulamentul de urbanism al unei localitati pentru ca:
1. Nu sunt mai cu mot decat vecinii mei.
2. Si vecinii mei se vor crede indreptatiti sa obtina mai mult.
3. Din punctul 1 si 2 iese ce se intampla azi in Romania, si anume o adevarata dezordine urbana (si rurala) care influenteaza negativ atat imaginea de ansamblu a localitatilor precum si psihicul locuitorilor. Dar ambele sunt prea subtile pentru a fi intelese la nivel constient de catre indivizi.

Legea nu este facuta doar pentru a se putea emite amenzi. Sunt convins ca stiti ca de fapt legea nu face decat sa asigure o asezare pe baze morale a societatii, morala guvernata de propriile reguli deja statornicite. Adica aduce in forma scrisa regulile comun acceptate de ansamblul societatii umane din respectiva asociere statala/regionala.

Pentru ca in Romania morala este la pamant... avem orasele/satele pe care le avem. De aici discutia practic nu are limite si iese din fondul strict al intrebarii pe care ati adresat-o...

Sus 

Mesaj Scris: 10 Iun 2010, 21:01 
Neconectat

Foarte corect si bien zis nea gigi. Subscriu total la opinia lu matale. In timp isteria imobiliara loveste si isterizeaza si populatia, si chiar asa e.. prea subtil ca sa fie observat imediat dar cu efecte dramatice in timp.

Pentru cine mai are nevoie de cofirmare e clar cam ce sentiment de oprimare de o "casa poporului" sau blocurile gri.. si cam ce se dorea sa se obtina cu ele... la nivel colectiv... E f clar ca ele influenteaza psihicul populatiei, si ca nu e normal sa se construiasca la intamplare.

Sus 

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ]