Înregistrare    Autentificare    Forum    Membri   Căutare    FAQ

Prima pagină » DISCUTII GENERALE » Noutati IT

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Noul ACAD 2k10...
 Mesaj Scris: 30 Mai 2009, 00:55 
Neconectat

raspuns la intrebarea betonistului, ce am gasit si mere instalat: o varianta .iso x86 de sine statatoare si o varianta .gbi care cuprinde x86 si x64 dar care poti sa o vizualizezi doar cu gburner 2.6

Sus 
 Profil Trimiteţi mesaj privat  

Mesaj Scris: 30 Mai 2009, 20:32 
Neconectat

P.S. - eu nu am intrebat de Acad ... am anuntat iesirea lui. Am posibilitatea de a-l testa. Nu lucrez cu el. Rar se intampla sa deschid un dwg. Pur si simplu anunt noutatile cu care ma incrucisez... Cred ca e binecunoscut interesul meu pentru tot ce e nou in domeniul IT, atat hardware cat si software.

Cu alte cuvinte: Chiar am anuntat ca exista ambele variante...

P.S. - Cream un subdirector pe teme de Acad de care vreti voi. E fain sa vedem tips and tricks in orice domeniu conex meseriasilor ce suntem :cool1:
Nu o sa fie singurul soft discutat.
Pentru Allplan stiu unu care se da meserias de tot.
Pentru Cinema4D cunoastem oarece entuziasti.
Pentru Max ... cred ca sunt cativa care-si pot umfla oarece bicepsi.
Pentru Maya ... no idea. Sunt convins ca s-or gasi cativa.
Motoare de render? Vray? Mental ray? etc etc...
Photoshop? Corel?

Orice vreti!

Cine doreste... va fi servit!

Sus 

Mesaj Scris: 31 Mai 2009, 18:30 
Neconectat

Craca, sa nu ma intelegi gresit! Mie imi place acest soft, si apreciez pozitiv orice inbunatatire. :drinks:
Dar pt. ca asta cu “redesenatul hasurilor datorita unor mici modificari” :slap: , am tot auzit-o de la diversi care de fapt nu stiau niste lucruri, am tinut sa precizez ca in 2006:
    1. hasurile pot fi pur si simplu TRIM-uite
    2. daca au contur si sunt asociative, se adapteaza singure noului perimetru sau pot fi STRETCH-uite
    3. daca nu au una din cele 2 proprietati de mai sus, pot fi usor modificate cu HATCH EDIT
Nu stiu ce “asteptai” tu cand dadeai dublu-click pe hasura :confused: – la mine functioneaza instant, iar pasii pt. add, remove sau recreate... mi se par absolut banali.
Cu siguranta, acele grip-uri nou introduse pot scurta timpul de lucru in anumite conditii. Dar despre ce timpi de lucru vorbim in situatiile 1 si 2? Si... nici in rest, nu sunt sigura ca e vorba de o reala inbunatatire, sau mai degraba de o schimbare de stil de lucru.

MESH-ul puteai sa-l faci direct 3D daca vroiai – dar DA! era migalos si laborios, in comparatie cu transformarea de care zici (probabil au preluat principiul din MAX – ca acolo, dintotdeauna am putut converti solidele in editable mesh).

Perna de care vorbeam eu, se face in mai putin de 1 minut, cu 3 comenzi: BOX + TAPER + FILLET.
FILLET nu face doar racorduri 2D – poate rotunji partial sau total muchiile / fetele unui volum, chiar si cu raze diferite. Deci nu ai nevoie de REVOLVE-uri, polyline-uri extrudate, sau mai stiu eu ce... ca sa faci acele calote. ;)
Dar pt. ca nu se pune problema de a face la propriu o perna in AUTOCAD :roll: , n-am sa mai insist cu a exemplifica in cate moduri ai fi putut s-o faci si mai credibila. Am sa mentionez insa, ca am construit forme din cele mai ciudate, si curbe – NU doar colturoase! – folosind numai comenzile disponibile pana in 2006 (si asta fara prea mare efort, si in general... lucrand direct 3D). Desigur, ma bucur sa stiu ca de acum lucrurile sunt si mai simple. :D

In 2006, REFEDIT anuleaza dinamica block-urilor. :(

Daca tot ce vroiai de la dinamica unui block, se rezuma la un simplu STRETCH... in majoritatea situatiilor, puteai rezolva asta, scaland respectivul block doar pe o directie – pt. atata lucru nu trebuia neaparat sa-l faci dinamic. :confused: Apropos, in 2k10 poti scala doar pe o directie, si altceva in afara de block-uri?
Eu am avut nevoie de block-uri dinamice ceva mai complexe. De pilda: accesorii de mobilier (picuratoare, camari culisante, cosuri rotative, caruseluri, cosuri jolly, gratare, etc.). Fiecare are cateva dimensiuni standard pe inaltime... alte cateva pe lungime... si alte cateva pe adancime. In plus, pot fi prevazute sau NU, cu anumite componente. Din combinari de “n” luate cate “k”... rezulta pt. fiecare in parte, o gramada de variante.
Era aberant sa le desenez pe toate :slap: . Asa ca le-am facut block-uri dinamice, cu parametrii presetati. :idea: Inserezi de pilda, o camara culisanta salvata default cu L300 si H960, si cu un simplu click iti alegi oricare alta lungime sau inaltime din cele presetate. Sau inserezi un picurator salvat default cu L900, suport de vase, suport de pahare si 2 tavite, apoi il setezi la alta lungime, doar cu suportul de vase si o tavita... sau ii lasi ambele suporturi dar elimini o tavita, etc... Sau inserezi un carusel si ii modifici inaltimea, apoi vrei sa deschizi usa corpului de mobilier. Usa actioneaza caruselul – o parte din el gliseaza... alta se roteste... :roll: De ce sa faci asemenea operatii de cate ori vrei sa arati unui client cum functioneaza acel mecanism? Asa ca am presetat inclusiv miscarea. ;)
Toate aceste accesorii sunt formate din cadre, bare, sarme de tip polilinii 3D, tavite... etc. In functie de dimensiunile accesoriului, cadrele sunt mai mici sau mai mari, numarul barelor difera... etc. Asa ca, dinamica block-urilor a implicat un lant de action-uri si sub-action-uri. De pilda STRETCH modifica si distanta ARRAY-ului... Sau MOVE deplaseaza si punctul de ROTATE... Si pt. ca in 2006, toate aceste action-uri nu functioneaza decat in planul XY, iar UCS-ul nu poate fi modificat :roll: ... lucrul devine destul de dificil pe diferitele cote de nivel, si aproape imposibil in plan vertical :( (“visibility” e o solutie – dar eu una... astept o reala inbunatatire la capitolul BLOCK EDITOR 8-) ).

SOLPROOF e ceea ce folosesc acum, pt. a genera 2D-ul unui 3D deja construit. Cred ca, in versiunea 2008 am vazut ceva de gen FLATSHOT, care facea acelasi lucru. Dar nu stiu daca dadea mai putine erori :? . Ideea e, ca eu nici n-as avea nevoie de el daca gradientele s-ar vedea si in modul hidden. In 2k10 au inbunatatit acest aspect?

Nu ma mir ca 2k10 stie sa genereze sectiunile prin suprafete, pt. ca din cate am observat eu inca de la 2008, conceptul de solide a fost unificat cu cel de suprafete. Adica solidele au devenit mai “maleabile”, iar suprafetele au capatat “consistenta”. Si cum sectiunea prin solide se genera de dinainte de 2006...

Sus 

Mesaj Scris: 31 Mai 2009, 21:25 
Neconectat

vad k discutia a devenit prea tehnik asa k ti-am raspuns pe forumul de prog 2d

Sus 

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Prima pagină » DISCUTII GENERALE » Noutati IT